Ontspannen groeien

Tot rust komen, ontspannen en slapen. Daarmee zorg je ervoor dat je bijkomt van inspanningen en emoties. Of je nu ouder bent of een pasgeborene, rust en ontspanning heb je hard nodig. Een kind dat tot rust komt en goed slaapt, kan zich beter ontwikkelen dan een onrustige baby. Keptin-Jr draagt bij aan een omgeving waarin ieder kind veilig kan slapen en groeien. Onze innovatieve knuffels geven kinderen een gevoel van geborgenheid en comfort waardoor ontspanning op een natuurlijke manier volgt. Wij creëren rust, niet alleen voor kinderen, ook voor ouders.

Willem Flendrie – Directeur / Verpleegkundige

“Toen ik in 1993 begon met het ontwikkelen van knuffels, was het doel om knuffels van natuurlijke en biologische materialen te maken. In die tijd waren alleen knuffels van synthetische materialen verkrijgbaar. Ik wilde mijn kinderen, die in deze jaren geboren werden, een knuffel geven die van eerlijk en natuurlijk materiaal gemaakt was. Al gauw bleek de vraag hiernaar groot te zijn. Zo ontstond Keptin-Jr.

De drive om knuffels te blijven verbeteren bleef. Naast het gebruik van biologische en natuurlijke materialen, werkten we aan onze doelstelling om onze knuffels echt te laten doen wat ze moeten te doen: een gevoel van veiligheid, geborgenheid en comfort geven.

Met hulp van specialisten en experts konden we invulling geven aan de doelstelling van Keptin-Jr. Zelf heb ik ook niet stilgezeten en heb ik ontwikkelingspsychologie en verpleegkunde gestudeerd. Deze boeiende vakgebieden helpen mij om knuffels te ontwikkelen die evidence based kunnen bijdragen aan de ontspanning en ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Met trots kijk ik naar onze prachtige knuffels die kinderen dagelijks comfort en ontspanning bieden om zich verder te kunnen ontwikkelen naar een volgende levensfase.”

Zes uur rijden

Hoe belangrijk onze knuffels voor kinderen kunnen zijn, dat bewijzen onze klanten. Een goed voorbeeld hiervan is het verhaal van een moeder uit Frankrijk die er ’s ochtends achter kwam dat haar zoontje zijn Keptin-Jr knuffel verloren was. Zij hoopte eerst dat haar kind zich over het verlies heen kon zetten. Niets bleek minder waar: haar zoontje was ontroostbaar, radeloos. Wat moest ze doen? Waar moest ze een vervangende knuffel vandaan halen? Ze besloot meteen met Keptin-Jr contact op te nemen. “Of we misschien die ene knuffel van haar zoontje nog konden leveren?” “Naturellement!”, antwoordden wij. De Franse dame stapte in de auto en binnen zes uur stond ze bij ons voor de deur. Weer zes uur later kon haar zoontje, zijn vriend weer in zijn armen sluiten. De rust was teruggekeerd.

Een band tussen knuffel en kind is onverwoestbaar. Als een baby eenmaal de voorkeur heeft voor een knuffel, dan wordt deze niet meer losgelaten. Een vaste vriend die geborgenheid biedt: dat is waar we het voor doen!

Van deskundige naar dreumes

Keptin-Jr ontwikkelt en ontwerpt knuffels met experts vanuit verschillende vakgebieden.

Onze ontwerpen ondergaan een continu proces van optimalisatie waarbij ouder en kind centraal staan.

Benieuwd naar wat Keptin-Jr
voor jou kan betekenen?