Tjumm

De collectie Tjumm knuffels biedt de ontwikkelende peuter extra comfort en geborgenheid. Tjumm is gemaakt van biologisch katoen en ondersteunt de opgroeiende peuter optimaal op het gebied van rust, geurherkenning en veiligheid. Het beste maatje voor de peuter die de wereld wil ontdekken.

 

Een peuter heeft een eigen wil en is een persoon los van zijn/ haar ouders. Dit betekent dat er volop geëxperimenteerd wordt, nieuwe emoties worden ervaren en dat in deze levensfase gepaste ondersteuning gewenst is. Tijdens de ontdekkingstocht van een peuter zijn regelmaat en voldoende rust onmisbaar.

Tjumm voelt als een vertrouwde vriend. De zachte, katoenen pluche is heerlijk om tegenaan te liggen en bovendien neemt het materiaal de geur van zijn gebruiker op. Peuters ontdekken hun omgeving met hun handjes en mond. Reden genoeg om de Tjumm knuffels zo te ontwerpen dat je ze gemakkelijk vast kunt pakken, erop kunt kauwen en erop kunt sabbelen. De lange, zachte oren bieden houvast en grip.

Jonge kinderen oordelen sterk op basis van hun zintuigen. Geur speelt daarbij een belangrijke rol om te bepalen of iets vreemd of betrouwbaar en veilig is. Het biologische katoen van een Tjumm knuffel neemt de eigen en vertrouwde geuren van het kindje op en houdt ze vast. Naast katoen is deze knuffel gemaakt van andere stofsoorten. Tjumm’s zachte, pluche huidje is heerlijk om mee te knuffelen en de glad geweven stof van Tjumm’s oren en sjaal prikkelen de tastzin. Peuters ervaren bij zacht en warm aanvoelend materiaal een gevoel van rust en comfort. Minder bekende en nieuwe structuren wekken nieuwsgierigheid op.

De sociale en emotionele ontwikkeling van peuters wordt gestimuleerd door te spelen met knuffels. De ogen en het oogcontact spelen hierbij een belangrijke rol. Tjumm heeft een eenvoudig gezichtje en biedt het kind hiermee ruimte om de eigen fantasie en emotie op een knuffel te projecteren.

Eigenschappen

Aanbevolen leeftijd:
vanaf 2 jaar
Stof:
Biologisch katoen
Vulling:
Gerecycled polyester
Keurmerk Stof:
Gots; Ökotex-100
Veiligheidskeurmerk:
CE
Garantie:
“Geen Tranen” Garantie
Wasvoorschrift:
Machinewas 30°C, Wasdroger
Afmeting:
26 x 23 x 7 cm (excl. oren)