Bondifly

Bondifly is ontworpen door Keptin-Jr om prematuur geboren baby’s en couveusekinderen ondersteuning te bieden bij het aansterken en de ontwikkeling. Vroeggeboren baby’s hebben stress en uitdagingen op het gebied van grip en ontwikkeling. Frustrerend voor zowel kind als ouder. In deze spannende periode brengt een Bondifly comfort en geborgenheid in de couveuse.

Ongeveer 9 maanden na de zwangerschap vindt de geboorte plaats. Van vroeggeboorte is sprake wanneer het kindje in minder dan 32 weken geboren wordt. Vroeggeboren kinderen zijn meestal nog niet volledig ontwikkeld en kunnen lichamelijk nog niet zelfstandig buiten een beschermde omgeving leven. Als ouder wil je zo goed als mogelijk verbinding maken met jouw baby. Met behulp van de uitneembare geurvleugel brengt de Bondifly knuffel een beetje papa of mama in de couveuse.

In de couveuse grijpen kinderen uit reflex vaak naar de sonde of zuurstofslang, dit is voor hen pijnlijk en veroorzaakt veel stress. Een Bondifly knuffel geeft met zijn vier sprieten de kleinste handjes grip en voorkomt dat baby’s uit reflex naar de sonde of zuurstofslang grijpen.

Het zachte hoofdje van de knuffel vult de lege ruimte tussen de couveuse en het buikje van de baby. Is de Bondifly toe aan een wasbeurt? Waarborg dan de hygiëne in de couveuse door de knuffel op 60 graden Celsius te wassen. Zo wordt de baby met lage weerstand beschermd tegen invloeden van buitenaf.

De ontwikkeling van de hersenen van couveusekinderen wordt positief beïnvloed door een goede band met de ouders. Baby’s kunnen al heel vroeg ruiken en de geur van de ouders snel herkennen. De vleugel van Bondifly brengt de geur van de ouder bij de baby in de couveuse. Bij iedere knuffel zitten twee uitneembare vleugels, één die bij de ouders geur opneemt en de andere om in de Bondifly bij de baby in de couveuse te zijn. Zo wordt de band met de ouders versterkt en de ontwikkeling van de hersenen gestimuleerd.

Eigenschappen

Aanbevolen leeftijd:
Prematuur – 9 maanden
Stof:
Biologisch katoen
Vulling:
50% biologisch Katoen/50% gerecycled polyester
Keurmerk Stof:
Gots; Ökotex-100
Veiligheidskeurmerk:
CE
Garantie:
“Geen Tranen” Garantie
Wasvoorschrift:
Machinewas 60°C, Wasdroger
Afmeting:
23 x 26 x 4 cm (excl. grijpsprieten)